[MISSING TRANSLATION]

Alimente, băuturi și produse de evitat

Lista de "CE NU"

Observam că dacă vrei să ții dietă dupa două filosofii de alimentație în același timp vei muri, probabil, de foame. În schimb, după mai multe teorii și abordari, lista produselor interzise este cam aceeași! Să aplici această listă îți poate schimba sau salva viața.

Iata Lista de 'CE NU' așa cum o văd eu:

PRODUSE DĂUNATOARE
– succint și actualizabil; nelimitativ –

  • Băuturi carbogazoase (inclusiv apa ‘minerală’ / sifon)
  • Alcool
  • Tutun
  • Cafea
  • Alimente reci
  • Băuturi reci
  • Orice încalzit la cuptorul cu microunde sau preparat în vase de aluminiu sau teflon sau similare
  • Cacao
  • Lapte dulce de vacă, altul decât cel pentru care se cunoaște sursa și este natural; lapte pasteurizat
  • Produse lactate fermentate
  • Zahăr – zahărul alb, zahărul brun, zahărul organic, sucul evaporat de trestie de zahăr, siropul de porumb, gemurile comerciale. Excepție fac: mierea complet neincalzită, siropul de arțar organic netratat, rapadura, ștevia.
  • Paste făinoase, pâine alba
  • Făina albă, faina de grâu, făina organică, orice produse uscate din grâu. De exemplu: pâinea, biscuiții, prăjiturile, gogoșile, cerealele pentru micul dejun, brioșele, produsele de patiserie și cofetărie, tortilla, covrigii și sandwich-urile). Trebuie evitate majoritatea produselor făinoase cumpărate din magazine, chiar și de la magazinele naturiste. Se recomandă cerealele integrale.
  • Carbohidrați: scad energia, produc somnolență și se descompun în 'zaharuri'
  • Sucuri sintetice – cele care conțin aspartam și orice conține arome artificiale sau coloranți artificiali sau ingredienți artificiali
  • Sare rafinată, sare iodată - înlocuiți-le cu sare de mare neiodată, eventual un pic prajită. Sarea de mare poate conșine iod natural.
  • Condimente iuți în exces
  • Carne
  • Conserve de orice fel (exceptie: sardine în ulei)
  • Grasimi animale
  • Grasimile hidrogenate: margarina și uleiurile vegetale de slabă calitate, uleiul de soia și uleiul de șofrănel. Înlocuiți-le – la gătit: uleiul de rapiță (cel mai yang), apoi uleiul de susan; la prăjit: ulei de floarea soarelui. Altele: ulei organic de nucă de cocos, ulei organic de măsline, unt. Se recomandă uleiul presat la rece.
  • ATENȚIE! Există voci autorizate care atrag atenția asupra efectelor nefavorabile ale consumului de ORICE fel de ulei. Uleiurile pot fi înlocuite cu sâmburi și semințe, felurite 'nuci'.
  • Prajeli, afumături
  • Alimente reincălzite
  • Alimente preambalate; chips etc.
  • Alimente de tip ‘fast food’ / ‘junk food’
  • Alimente fierte excesiv
  • Toate alimentele consumate în exces
  • Alimente vechi sau modificate genetic
  • Medicamentele, inclusiv majoritatea drogurilor, fie și recreaționale, și vaccinurile

  • puteți ști mai multe interesându-vă de: macrobiotică, energetica alimentelor (alimente yin / yang), alimente / băuturi alcaline / acide
  • evitați ORICE fel de excese
  • preferați alimentele cât mai puțin procesate, respectiv pe cele căt mai proaspete și din zone cât mai apropiate de zona în care trăiti ('de unde beți apă') - pe cât posibil sub 5-600 km)
  • preferați fructele și legumele culese din pom sau vrej față de cele care au căzut pe pământ. Odată e au atins pământul, energie lor scade dramatic. Pentru legumele care cresc pe sai în pământ - spălați-le astfel încât să nu mai aibă deloc pământ pe ele.
  • fructele să le mâncați cu două ore înainte sau 2 ore după masă
  • evitați să mâncați cu mai putin de 2 ore înainte de culcare / o oră înainte de a trece la orizontală
  • Nu gătiți în vase de aluminiu sau teflonate; folosiți vase din inox, sticlă, emailate, pământ – nu acoperite cu teracotă sau alte materiale care pot elibera substanțe toxice (plumb etc). sau care se pot descompune în părți mici
  • tacâmuri: lemn, unde este posibil
  • țineți cont de regulile elementare de igienă: priviți mâncarea; mirosiți mâncarea; gustați mâncarea! Spălați tacâmurile și vasele; spălați mâinile; curățați masa!
  • mestecati îndelung – veți aprecia altfel alimentele, veți ușura sarcina stomacului și veți alcaliniza, în felul acesta, alimentele înainte de a merge spre stomac
  • gandiți frumos. Mulțumiți pentru mâncarea pe care o aveți în față și tuturor celor care au făcut posibil ca aceasta să fie acolo! Luați-vă timp să vă 'împrieteniți' cu ea!

* Dar, nu uitați: în primul rând trebuie să supraviețuiți! Nu vă ‘închinați la căciulă!’

Pornește chiar aici și acum!
Contactează-ne pentru a afla mai multe!

Paul GI Apis

Paul GI Apis

Paul Gabor Iliescu este o persoană polivalentă, cunoscut pentru activitatea sa ca autor, antreprenor, prezentator TV, terapeut și facilitator și lector. El este remarcat pentru cartea sa “Alfabet Genial și Haios”, care introduce literele într-un mod educativ și distractiv pentru copii. Cartea prezintă fiecare literă prin diverse reprezentări creative, cum ar fi obiecte, codul Morse, Braille și altele, făcând procesul de învățare plăcut și interactiv pentru copii.

Paul are o pregătire diversificată, deținând un Master of Science în Management Energetic și Inginerie Mecanică. De asemenea, a urmat cursuri și inițieri în numeroase practici spirituale și terapeutice, incluzând Reiki, Feng Shui și diverse tehnici de vindecare energetică. Este afiliat cu Școala Misterelor Moderne, unde predă și practică formare spirituală avansată.

În plus față de activitatea sa de scriitor și spirituală, Paul este gazda emisiunii TV “Împreună Pentru Natură” la Canal 33 România, unde promovează conștientizarea mediului și creșterea personală. El este dedicat să ajute oamenii să devină cele mai bune versiuni ale lor prin cunoaștere și experiență practică.

 

Paul Gabor Iliescu is a multifaceted individual known for his work as an author, entrepreneur, TV presenter, teacher and healer. He is particularly noted for his book “Alfabet Genial și Haios” which introduces letters in an engaging and educational manner for children. The book presents each letter through various creative representations such as objects, Morse code, Braille, and more, making learning fun and interactive for kids.

Paul has a diverse background, holding a Master of Science in Energy Management and Mechanical Engineering. He has also undergone training and initiation in numerous spiritual and therapeutic practices, including Reiki, Feng Shui, and various energy healing techniques. He is affiliated with the Modern Mystery School, where he teaches and practices advanced spiritual training .

In addition to his writing and spiritual work, Paul is also the host of the TV show “Împreună Pentru Natură” (Together for Nature) on Canal 33 Romania, where he promotes environmental awareness and personal growth. He is committed to helping individuals achieve their best selves through knowledge and practical experience.